Nazorg

Nu je een hoofd vol verse dreadjes hebt, kan ik me voorstellen dat je nog met wat vragen zit. Als je na het lezen van de informatie hieronder nog met vragen zit, aarzel dan niet om me een berichtje te sturen!

 

Wassen

De dreads die ik zet zijn stevig genoeg om te kunnen wassen, ze zullen er zeker niet uitvallen! Sommige mensen vinden het fijn hun dreads vaak te wassen, maar ik raad aan het niet vaker dan 1x per week te doen. Ten eerste raakt je hoofdhuid snel gewend aan minder wasbeurten en hoewel het goed is je dreads vaak te wassen (omdat ze door het wassen/wrijven met zeep sneller vervilten) is 1x per week echt meer dan voldoende. Mocht je (bijvoorbeeld omdat je veel sport) toch vaker willen wassen, was het dan niet elke keer met zeep maar spoel ze gewoon goed door met water.

 

Welke shampoo kan ik gebruiken?

Er zijn een heleboel opties voor shampoos en het is afhankelijk van wat je zelf het prettigst vind. Volgens een aantal mede-dreadies is de Dode Zeezout-shampoo van de Holland&Barrett fijn, maar zelf ben ik niet zo’n fan van vloeibare shampoo omdat de helft ervan wordt opgezogen door je dreads en je daardoor veel shampoo verbruikt per wasbeurt. Ik gebruik al járen de shampoo bars van de Lush, die je gewoon over je hoofdhuid en dreads kunt wrijven. Ze schuimen lekker en je doet lang met een blok. Als je een bar kiest waar kleine stukjes (zeewier/bloemetjes etc) in zitten, kun je een voetje van een panty afknippen en de shampoo bar daarin doen. Zo krijg je de stukjes niet in je dreads én je kan ‘m daarna ophangen om te laten drogen!

 

Bijwerken

Als je zelf aan de slag wil om je dreads een beetje bij te houden, zou ik beginnen met het palmrollen van je dreads als ze nog vochtig zijn na het wassen. Dit is vergelijkbaar met het viltproces van bijvoorbeeld schapenwol, door de wrijving en het vocht klit het haar sneller in elkaar. Ook helpt het ‘t meeste pluis te temmen. Palmrollen doe je door een dread tussen je handpalmen te nemen en een aantal keer heen en weer te rollen. Doe dit bij elke dread en werk van boven naar onder. Ook kun je zelf een haaknaaldje scoren (bij de meeste knutselwinkels, tussen de 0,75 en 0,6) en op youtube een goeie tutorial opzoeken over hoe je die gebruikt om je dreads bij te werken. Als ik tijd heb zal ik hier zelf een video over maken en deze hier plaatsen. Als laatste kun je root rubben/clockwise rubben als je uitgroei hebt. Klem de dread (op het punt waar de uitgroei eindigt en de geklitte dread begint) tussen je wijs- en middelvinger en druk je uitgroei tegen je hoofdhuid. Maak ronddraaiende bewegingen (met de klok mee) terwijl je hard blijft drukken, het mag door de wrijving best een beetje warm gaan voelen op die plek, wees niet te voorzichtig! Je zult merken dat de uitgroei gaat klitten en ‘voller’ aan gaat voelen. Dit kun je zo vaak doen als je wil, bij elke dread. Ook deze techniek zal ik later in een video laten zien.

 

Nog een tip

Eigenlijk is de belangrijkste tip die ik je kan geven: heb geduld! Dreads hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen en soms kunnen ze er een periode even wat minder mooi uit zien dan je wil (pluizig, korter gekrompen, rare kronkels), maar dit hoort allemaal bij het dreadproces en geduld wordt absoluut beloond met een prachtig ontwikkelde bos volwassen dreads! Ik heb een tijdlijn gemaakt van mijn huidige dreads om de fases te laten zien waar je dreads mogelijk doorheen zullen gaan. Mijn eigen dreads heb ik (bewust) heel losjes gezet dus bij mij waren deze fases misschien wat extremer, maar het geeft goed weer dat je met geduld uiteindelijk prachtige dreads krijgt.

 

Wat je moet weten ● Voorbereiding ● Methode ● Locatie & tarief ● Afspraak!