Wat je van tevoren moet weten

Denk je er over om dreads te nemen? Dan zijn er een aantal dingen die je van tevoren beter kunt weten. Ik zet ze voor je op een rijtje:

Dreads zetten kost veel tijd

Afhankelijk van je haarlengte en de dikte/gladheid van je haar, duurt het gemiddeld 8 uur om dreads te zetten (exclusief pauzes). Heb je heel lang of heel glad haar, dan kan het zelfs zo’n 13 tot 15 uur duren!

 

Dreads laten zetten kan pijn doen

Over het algemeen kan het altijd wel een beetje pijn doen om dreads te laten zetten. Er wordt namelijk steeds aan stukjes van je hoofdhuid getrokken. Je haren zitten daarna ‘vast’ in plukjes, waardoor je de eerste (paar) dag(en) misschien niet zo fijn kan slapen door haarpijn. De pijn trekt meestal snel weer weg, maar het is goed om van tevoren te weten dat het niet pijnloos is. Je kunt gewoon paracetamolletjes slikken tijdens of na het zetten als je dat prettig vindt.

 

Dreads hebben tijd nodig om mooi te worden

Er bestaat niet zoiets als ‘meteen perfecte dreads hebben’. Ze zullen waarschijnlijk gaan krimpen (zie volgende stukje), pluizen, hobbelen en bobbelen. Dreads zullen door tijd, wrijving en wassen vervilt raken en er daardoor mooier uit gaan zien. Het pluis en de hobbels verdwijnen vanzelf, maar je kunt ze ook laten bijwerken. Je zult er rekening mee moeten houden dat het zeker wel een jaar (of langer) kan duren voor je dreads zo worden als je ze wilt hebben.

 

Dreads kunnen gaan krimpen

Als er dreads in je haar gezet worden, verlies je wat lengte. Hoe langer je haar is voor de dreads, hoe meer lengte je kunt verliezen. Dit komt doordat de puntjes van je haar doorgaans droger, dunner of gespleten zijn. Hierdoor krimpen je dreads een stuk meer. Je dreads zijn dus na het zetten korter dan je losse haar was, maar daarnaast zal het in de maanden daarna doorgaans nog meer krimpen. Het kan dus zijn dat je na een jaar kortere dreads hebt dan toen ze net gezet waren. Als je wil dat je dreads snel groeien, kun je dus het beste beginnen met korter haar dan met langer haar, hoe raar dat ook mag klinken!

 

Wat je moet weten ● Voorbereiding ● Methode ● Locatie & tarief ● Afspraak!