Tijdlijn van mijn eigen dreads

Ik heb ondertussen mijn derde set dreads. Mijn dreads zijn (expres) heel losjes gezet zodat ze zelf de kans kregen om hun eigen gang te gaan, dit wilde ik graag omdat ze dan gaan kronkelen en het er ‘natuurlijk’ uit ziet. Helemaal freeform (dus gewoon stoppen met kammen) wilde ik niet, dus er is een basis gezet en vanuit daar is het lekker z’n gang gegaan!

Hieronder een fotoserie van de veranderingen die de eerste drie jaar bij mijn dreads hebben plaatsgevonden.

 

tijdlijn1

Ik begon mijn dreads met haar op schouderlengte. Mijn haar was nog beschadigd van het uitkammen van mijn oude dreads en ik had het meerdere keren geverfd. Ze zijn losjes getoupeerd en daarna gehaakt. Ik ben ze meteen als een gek gaan wassen, je kunt zien dat het een rommeltje was na een maand.

 

tijdlijn2

Met drie maanden leken ze van de achterkant net op (slordig) normaal haar! Ik had geen zin meer in rood haar dus wilde ik het blonderen. Hierdoor gingen mijn dreads in een keer ontzettend krimpen en kronkelen!

 

tijdlijn3

Toen ik ze een tijdje raar geblondeerd roodoranje had besloot ik ze in mijn eigen kleur te verven en daarna niet meer te behandelen met verf. Drie maanden later kreeg ik opeens zin om de punten te blonderen ;). Je ziet dat ze wel lekker aan het groeien zijn na die krimpperiode.

 

tijdlijn5

Je ziet dat het in de maanden daarna lekker z’n gang ging en dat de kleur steeds ‘natuurlijker’ werd.

 

tijdlijn6

Ze gingen steeds meer groeien!

 

tijdlijn7

Ze werden twee jaar, en op 31 maanden liet ik ze voor het eerst helemaal bijwerken door een vriendin. Ze waren extreem aan elkaar gegroeid en sommige dreads waren zo dun dat die vriendin ze heeft samengevoegd met anderen. Ik hield er iets minder dreads aan over, maar daardoor waren ze wel vanaf de wortels weer helemaal stevig.

 

tijdlijn8

Vanaf de 2,5 jaar zijn ze niet meer zo extreem veranderd. Ze groeiden lekker door en dat doen ze nog steeds! (30/04/2017 : maand 44 ondertussen!)